22. 9. 2020

glavni 2020 2V soboto, 20. 9. 2020, se je na "tenisplacu" igralo drugo letošnje odprto prvenstvo Ruš v tenisu, Ruše Open 2020/2. Glavni turnir je osvojil Tadej Nešič, tolažilni pa Goran Halič. Z »Nešotom« smo dobili novega zmagovalca, ki se je vpisal na večno listo zmagovalcev ruškega turnirja v novi eri ruškega tenisa. Turnir je na petih nastopih petkrat osvojil Jernej Ajd, trikrat Igor Žel, po dvakrat sta ga osvojila Dejan Šabeder in Robert Pipuš, enkrat pa Tomislav Krga. Nihče od teh tokrat ni igral.

18 igralcev se je pomerilo v idealnih pogojih za igranje, temperatura je bila ca. 21 °C. Igralo se je na 8 dobljentolazilni 2020 2ih gemov, to je ena od posebnosti ruškega turnirja. Poraženci uvodnega kroga so igrali tolažilni turnir. Čeprav so prišli tudi stari znanci, so prevladovali novi obrazi.

V predkrogu je David Konec premagal Anžeta Pongračiča, Nejc Stres se je poškodoval in izgubil proti Gregorju Pintarju. V prvem krogu so bili uspešni Miha Kapun, ki je tesno premagal Gregorja Plošnika, Blaž Mijovič s suvereno zmago nad Rokom Greglom, prav tako David Konec proti Žigi Dobaju, Goran Kneževič proti Goranu Haliču (dvoboj je bil napet, Knežo pa je pokazal boljše živce), Aleš Gaber je zmagal proti Blažu Brečku, Matjaž Kolac je nadigral Aleša Jerota, Tadej Nešič pa Dejana Pušnika.

Četrtfinale je postregel z zanimivimi dvoboji. Mijovič in Konec sta še enkrat suvereno zmagala proti Kapunu oz. Kneževiču; Gaber in Nešič pa tesneje z identičnim rezultatom 8:5 proti Pintarju in Kolacu. V prvem polfinalu je Mijovič do rezultata 7:1 suvereno nadigral Konca, nato pa predal zaradi poškodbe, tako je v finale napredoval Konec. V drugem polfinalu je Nešič s 7:3 premagal Gabra, ki iz leta v leto igra bolje in pametneje. Nešič je s suvereno igro nadaljeval v finalu in zmagal z 8:1, zasluženo.

Na tolažilnem turnirju so bili polfinalisti Plošnik, Šoba, Jerot in Halič. Slednja sta se pomerila v dramatičnem finalu, ko je Goranu uspel popolni preobrat. Aleš je že izgledal zmagovalec, nato pa je Goran stopil na plin, izničil zaostanek 4:7 in uspel zmagati.

Vse ostalo ob igrišču se je ob upoštevanju ukrepov odvijalo po načrtih in nič nam ni moglo pokvariti vzdušja, odvzeti lepih trenutkov in pokvariti kvalitete tenisa. Prišlo je veliko novih igralcev. Še vedno pa si želimo večjo udeležbo domačinov in igralcev Panel lige ...

Hvala vsem, ki ste pomagali pri organizaciji in udeležbi (predsedniku Goranu, Matjažu, Francu, gledalcem in igralcem). Dobrodošli tudi v bodoče, vedno in za vedno!

Tenis rekreacija je zakon!

ruse open 2 glavniruse open 2 tolazilni

Back to top